2010. szeptember 6., hétfő

(B)Log Me In

Bérlő: LogMeIn Kft.

Bérlő profilja: Informatikai fejlesztés, programozás

Irodaház: Andrássy Palace

Belsőépítész: Europa Design


A LogMeIn cégről valamiért a magyar közvélemény nagyon keveset tud. Pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar-amerikai cégről van szó, amely – többek között – a számítógépek és egyéb kütyük távoli eléréséhez biztosít pofonegyszerű platformot. 2008-ban döntöttek úgy, hogy költöznek, és közel másfél év telt el az első irodalátogatás, és a beköltözés között. Persze semmit nem bíztak a véletlenre.




Végül a lehetséges helyszínek közül az Andrássy Palace győzött, mivel szemtelenül közel van a Deák térhez és egyben Budapest legelegánsabb útján található. IT cég révén gyanússá válhat, hogy mit keres egy ilyen profilú vállalat egy 19. századi épületben, amelynek elég konzervatív sugallata van. Erre egyből választ kapunk, ha benézünk szomszédos utcába, és látjuk, hogy az irodaház valójában két épületből áll, és a Paulay Ede utcára néző szárnyat a 90-es években toldották az épülethez, kellően modern (talán túl modern) stílusban. Ugyancsak látszik, hogy belül is sok mindent megbolygattak: ha a belső átriumban felnézünk, és meglátjuk a Grey irodaterületét, amely szintén a kreativitást sugallja, egy percig sem furcsálljuk már a döntést. (Az ő területükön található a bálna-tárgyaló, mely önmagában elég okot ad, hogy egyszer hozzájuk is bekopogjunk egy poszt erejéig.) 



Belsőépítésznek az Europa Design-t kérték fel, akiknek kétemeletnyi, összesen 2500 négyzetméteres irodát kellett a cég arculatára, és kívánságai szerint alakítani.


Az épület sajátosságából adódóan, a LogMeIn területe is két jól elkülönített részre van osztva. A régi épületben kapott helyet a recepció, a vezetőség, a konyha és az ebédlő, míg a modern részben folyik a fejlesztés nagy része, valamint itt vannak a tárgyalók (jó nagy forgóajtókkal elhatárolva).




Feltételezem, hogy a vendégeket, ügyfeleket kizárólag a régi épületben fogadják. Nem mintha nem lenne az iroda bármely része prezentálható, de szembeötlő az új épületben lévő sötétség, ami feltehetően a programozóknak inkább előny, mint hátrány. A régi épületről meg süt az elegancia: fehér falak, gyönyörű festmények, világos terek, modern bútorok.


Ahogy sétáltunk a folyosón, feltűntek a kortárs festők képei mindenfelé az irodában. A festményekkel való díszítésre csak a pénzintézetek vagy ügyvédi irodák szoktak áldozni, főleg ilyen nagy mennyiségben. És ekkor árulta el a trükköt az egész mögött Kovács Tamás, ügyvezető: a képeket bérlik egy galériától. Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy ez az összes résztvevő félnek jó megoldás


Külön szempont volt a házkeresésnél a kerékpáros kollegák járgányainak elhelyezése. Örülhetnek is a bicajok, hiszen külön – gyönyörűen kékre festett szobát kaptak, ráadásul egy zuhanyzó és öltöző is társul a tárolóhoz.


Zárszóként el lehet mondani, hogy profi céghez méltóan remek döntéseket hoztak az irodabérlés szempontjából. Maga a helyszínválasztás is tökéletes, és helyes döntés volt, hogy nem sajnálták az erőforrásokat az iroda magas minőségű kialakításához. A végeredmény egy jól használható iroda, mely valószínűleg még hosszú ideig fog a LogMeIn otthonául szolgálni.


További képek:












3 megjegyzés:

  1. Nem tudom mennyire szembeötlő a sötétség, én konkrétan 50m2 üvegfelülettel szemben ülök. :)

    VálaszTörlés
  2. szeretnel egy ablaktalan szobat? :)

    VálaszTörlés
  3. Szépen kihozták belőle amit lehetett!

    VálaszTörlés