2010. december 13., hétfő

Gyár

Bérlő: Gyár utómunka-stúdió
Bérlő profilja: média
Irodaház: Goldberger-gyár
Alkalmazottak száma: ~25
Méret: ~1200 m2
Belsőépítész: Bier Norbert, Gazsy Dániel és Gazsy Gergő 


Miután voltunk a Gyárban, elhatároztuk, hogy készíteni fogunk egy best-of-officespottingot, mert van néhány iroda, amely messze a többi fölé emelkedik, mind hangulatában, mind esztétikájában. A különleges helyszín most az egykori Goldberger Textilgyár Óbudán. Ez is az a fajta épület, amelyről nem gondolja az ember, hogy kiadó irodákat is rejt.


A Gyárról nem tudunk eléggé szuperlatívuszokban beszélni. Tudjuk, tudjuk, sokszor fogalmaztunk már hasonlóan, és most sajnáljuk először, hogy a korábbi irodákra ellőttünk már annyi puskaport. A fényképeken egész biztosan csak a fele jön át a hangulatnak.




A céget hat fiatal alapította öt évvel ezelőtt, miután láttak magukban elég energiát egy saját cég navigálásához. Az elképzeléseik beigazolódtak, megbízható minőségük miatt, mára ügyfeleik több mint fele külföldről kerül ki. Főleg reklámfilmeket vállalnak, egyszer-egyszer fut csak be játékfilmes megbízás.



Gazsy Dániel, az alapítók egyike, van olyan szívélyes, és elvezet minket a kulisszák mögé is, olyan helyekre, amit ügyfél nem láthat. Ugyanis egy szűk csigalépcsőn keresztül feljutunk egy szeánsz-részre, ahová kicsit el lehet vonulni a számítógépek zajától.



A középső, nagy térben érdekes módon, semmilyen munkafolyamat nem zajlik. Kizárólag a recepció van itt. A lobbyból nyíló irodákban dolgozik mindenki, enyhén besűrítve. Van itt két hangstúdió, mindenféle videóvágó, -szerkesztő, -feldolgozó terem, 3d animációt készítő szegmens és egy csomó egyéb számítógép, amelyek ahhoz kellenek, hogy minél tökéletesebb videóanyag jöjjön ki a folyamat végén.



Közlekedési eszközök sokaságát fedezzük fel. A motorokat az egyik sarokban ugyan nem használják irodán belüli közlekedésre, de látunk bicajost átsuhanni, van félreállított gördeszka, snakeboard, cipőre szerelhető kerekek és gyakorlatilag minden más, amivel a gyaloglás kikerülhető.



Ahogy Dániel vezet minket körbe, megemlíti, hogy az irodában nem lehet dohányozni, és ez alól mindössze Vajna úr kapott eddig felmentést, ő is csak azért, mert senki nem mert szólni neki, mikor szivarral érkezett. A többieknek ott a tetőterasz, mely még komolyabb beépítésre vár.


A cégnek egyébként van egy média-körökben legendásnak emlegetett Mikulás-bulija, amelyet először csak saját és egy-két ügyfél családjának tartotta, az évek során viszont egy 350 fős eseménnyé nőtte ki magát. Dániel elárulja azt is, hogy mivel a hely hemzseg a gyerekektől ilyenkor, igyekeznek a lehető legjobban elkápráztatni őket. Idén például a fenti ablakokra vetítve láthatták a gyerekek a mikulást megérkezni a szánján, majd kellő hangeffektek mellett lezuhanni az egyik sarokban, ahonnan végül előjött puttonyával.


A mikulásos sztori körülbelül sejteti azt a barátságos hangulatot, ami az irodában uralkodik a mindennapokban. Jó fej velünk mindenki, készségesen mozdítanak meg bármit egy-egy fotó kedvéért, érdeklődőek, mosolyognak.
A fenti, puskaporos megjegyzésem miatt, talán jobb, ha nem is összegzem ennél jobban a látottakat, hátha kellenek még a jelzők a jövőben.

További képek:

4 megjegyzés:

  1. Tényleg szuper!!!!!!
    Ha üresedés van senior sales pozira, szóljatok! :) :) :)

    VálaszTörlés
  2. + fotok a GYAR Studio szines falairol:
    http://www.flickr.com/photos/officialclassic/sets/72157623938143290/

    VálaszTörlés
  3. What an awesome place! I have been there a few times on business and each time was amazed by the atmosphere. From the elevator-entrance to the huge space and subtle styling, it radiates class, youth and knowledge. No wonder why everyone there seems so relaxed and happy!

    VálaszTörlés