2011. március 28., hétfő

Randstad

Bérlő: Randstad
Bérlő profilja: HR
Irodaház: Millenáris 
Alkalmazottak száma: ~80
Méret: ~1000 m2

"Hú, a ProfiPower irodájába menjetek el" - hallottuk a tanácsot tavaly nyáron, és mire odajutottunk, hogy bejelentkezünk, ezen a néven már nem is találtuk őket a telefonkönyvben. Történt ugyanis, hogy a munkaerő-közvetítő piac két jelentős szereplője, a Randstad és a ProfiPower összeolvadt 2010 őszén és az előbbi neve alatt folytatják tevékenységüket.

Az egyesülés az irodát annyiban érintette, hogy míg a ProfiPower arculatában a piros kör a domináló, addig a Randstad színei a fekete, sötétkék, világoskék, mindezek pedig jellemzően szögletes formákkal kiegészítve. A lecke tehát fel volt adva belsőépítészeti szempontból. A végeredmény egyfajta Cuvée lett. A kiindulópont a ProfiPower arculata volt, hiszen az ő irodájuk megfelelő méretű és elhelyezkedésű volt, így a nagy gömb lámpák és piros motívumok közé kellett becsempészni a Randstad színeket.Magáról az iroda elrendezéséről, a cég történetéről Varga Balázs, online marketing specialista mesél. Tulajdonképpen rendhagyó elrendezést követ az iroda, hiszen belépésnél a backoffice társulat fogad minket, míg a tanácsadók az iroda hátsó részében foglalnak helyet, egy nagy open space irodában. Balázs azt az észrevételünket is igazolja, hogy a cégnél kb 90%-os a hölgyek aránya, amiért külön pirospont jár a Randstadnak.
A tárgyalók egy ilyen cégnél nagy hangsúlyt kapnak, hiszen az interjúk a jelentkezőkkel leginkább az irodában zajlanak. Körülbelül 8 különböző méretű tárgyaló van, melyek ottlétünk alatt teljes kapacitással üzemeltek. Sőt, igyekeztek minél több sarokban foteleket is elhelyezni, hogy legyen megoldás az átmeneti helyhiányra.A tárgyalók neveit különböző hírességekről (Albert Einstein, Coco Chanel, stb) nevezték el. Mondjuk túl sok kapcsolatot nem találtunk a nevek és a tárgyalók stílusa között, persze nem is várható el, hogy a Ganz Ábrahám-szoba mondjuk vasból legyen kiöntve. A neveket következetesen nemecsek ernő stílusban írták, igazodva a Randstad policyhez és a modern kor követelményeihez.Biztos hozzátett az élményhez, hogy 2011 első igazán tavaszi napján látogattuk az irodát, mindenesetre a hely atmoszférája egészen kiváló. Az ötméteres belmagasság tágasságot, a boltozat patinát, az épület előtti park pedig szabadságot sugárzott.
Nekünk bejött az iroda. És itt még a kérdés is jogosan hangozhat el: hova küldhetem az önéletrajzom?

További képek:

3 megjegyzés:

 1. Csak nekem tűnt fel,hogy kis kezdőbetűkkel írták a személyneveket ?

  VálaszTörlés
 2. A szövegben is utalnak rá:

  " A neveket következetesen nemecsek ernő stílusban írták, igazodva a Randstad policyhez és a modern kor követelményeihez."

  VálaszTörlés
 3. Nekem nem lenne bátorságom Rubik Ernőt vagy Ganz Ábrahámot csupa kicsivel írni, és szerintem ez a cég sem engedhetné meg magának, még akkor sem, ha nagyobbat alkotnának nála, nemhogy így, parasztvakítással... Az iroda amúgy gyönyörű...

  VálaszTörlés