2011. április 11., hétfő

DDB



Bérlő: DDB
Bérlő profilja: Reklám
Irodaház: Liget Center
Alkalmazottak száma: ~40 fő
Méret: ~ 600 m2


A DDB irodájáról már jelentek meg képek az interneten, de valahogy nem éreztük sehol, hogy az iroda hangulatát próbálják meg visszaadni a fotókkal vagy a leírásokkal. Kis hiánypótlás következik:





A helyszín a Városligeti fasor és az Felvonulási tér 56-osok terének találkozása, egy érdekes, 50-es évekből származó műemlék épület 3. emelete. Egyik oldalon padlótól a mennyezetig végigfut egy ablak, elegendő mennyiségű fényt juttatva az iroda nagy részére. Amúgy az iroda egy nagy hosszú folyosó, egyik oldalon open-space jelleggel dolgozókkal, másik oldalon leválasztott szobákkal.



A recepciós pult itt is egy bárpult, a Grey-hez hasonlóan, csak itt valamivel méretesebbre tervezték, és sokkal központibb szerepe van. Az iroda ugyanis 6 után átalakul és inkább egy klubra hasonlít onnantól az élet bent.



Az igyekezet a munkahely szeretetére hatásosnak tűnik. Bennünket Molnár Andrea, HR tanácsadó és Kis Judit, irodavezető mutat körbe. Nem sajnálják ránk az időt, leülünk az egyik tárgyalóba és hosszan mesélnek az irodai hangulatról, főbb ügyfeleikről, a cégről, a közös utazásaikról valamint az első kutyákról. 



Legendás ugyanis, hogy a DDB az egyik olyan iroda Budapesten, ahol kutyákat hozhatnak munkába az alkalmazottak. Ottlétünkkor mindössze egy kutyus téblábol bent, és ő is morogni kezd, amikor megpróbáljuk követni, hogy lefotózzuk. Úgy néz ki, ez az eb a házőrzési feladatokat látja el inkább, nem ő a DDB PR-kutyája.



A DDB 1991-ben kezdte magyarországi működését, és mivel világszerte a McDonald's partnerei reklám téren, ezért az első ügyfelük rögtön meg is volt. Az iroda ennek megfelelően teli van kedvezményekre szolgáló kuponokkal és egyéb hamburger-hirdetésekkel.




Modern vállalatstruktúrához nem teljesen illeszkedő módon a vezetők távol ülnek a  többi alkalmazottól, bár ha jobban belegondolunk, egy reklámcégnél a menedzsment és a kreatívok feladata tényleg kevés helyen találkozik.



Design szempontból jól elkülönül a valódi munkaterülettől az a tér, amivel az ügyfelek találkoznak. Míg a recepción és a tárgyalókban a letisztultságról, kreativitásról és a profizmusról szól a  berendezés,a ddig a munkaterületen kisebb hangsúly kapott a bútorok szépsége és az átláthatóság. Itt inkább a közvetlen szót használnánk, mivel itt is dugig van az iroda apró személyes tárgyakkal.




Mindenképpen a barátságos légkörű irodák közé soroljuk a helyet. Vendégként megkaptuk a kellő figyelmet, segítőkészséget. A méret ellenére átjön, hogy családias a hangulat a cégnél. Az alkalmazottak például évente kirándulnak közösen és látszi, hogy sokan tesznek a belső atmoszféráért. Sok a mosoly és az érdeklődés, úgyhogy bátran kap ötöst a cég a vendégszeretre. Köszönjük.

2 megjegyzés:

  1. Az épület 1949-51-ben épült, szakszervezeti székház volt évtizedeken át. Mellesleg műemlék. (Link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szrogh_Gy%C3%B6rgy)
    A DDB 1991 óta van Magyarországon, idén lesz húsz éves.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a szakmai észrevételeket. Javítottuk.

    VálaszTörlés