2010. november 22., hétfő

White Rabbit

Bérlő: White Rabbit
Bérlő profilja: reklámügynökség
Irodaház: Madách Trade Center
Méret: 300 m2
Alkalmazottak száma: 17


Az első meglepetés a White Rabbit kapcsán akkor ért minket, mikor beszálltunk a liftbe. A recepción láttuk, hogy a cég a 11-12. emeleteken található, viszont a lift csak 10-ig volt skálázva. A Madách tér mellett található irodaházban, - a fellegekben - tehát elindult a kutatás, a fehér nyúl követése. Kétszer jobbra, folyosón végig, ahol egy üvegajtó nyílik a semmibe. Kiléptünk rajta.



Mielőtt az ember belép a White Rabbit irodájába, egy pillanatra a város tetején találja magát, anélkül, hogy tető lenne a feje fölött, vagy akár egy ablak is zavarná a kilátásban. Bizony, míg a fehér nyúl irodájába feljutunk, nem kevés kalandot élünk át. És mindegyik csak fokozza a kíváncsiságunkat. Iroda, itt?


Nem tudom, jól szemléltettem-e a fenti, mesébe illő sorokkal, hogy az alattunk található irodaház egyik nyúlványában vagyunk, egy 15 méter átmérőjű kör alapú toronyban. Ablakok minden irányban. És az egyetlen bérlő a White Rabbit.



Ahogy belépünk, az ügyvezető egyből felpattan kollégáival zajló megbeszéléséből és készségesen beinvitál minket. Igen, megérkeztünk Csodaországba. Körbe-körbe színesre festett falak, sok-sok nyuszi, mesekönyvek, fekete-fehér kanapé. Felettünk még egy szint és a kupola. Nagyon együtt van minden.



A White Rabbitet 2006-ban alapította 4 reklámszakember, akik azóta is vezetik a céget. Egy full-service reklámügynökségről van szó, tehát házon belül csinálják a legtöbb folyamatot. Két éve kinőtték az akkori irodának szolgáló lakást, és találtak rá erre a fantasztikus helyre. Ahogy Bálint Levente ügyvezető elmondja, büszkék is irodájukra, és igyekeznek minél több ügyfelet elvarázsolni a látvánnyal.


Hogy könnyű legyen elképzelni, hogyan zajlik egy ilyen látogatás: rendszerint körbevezetnek először minket, hogy tudjuk, körülbelül mi várhat ránk, majd magunkra hagynak, hadd járkáljunk szabadon, hadd fényképezzünk mindent, amit jónak találunk. Eközben van módunk megfigyelni az ott dolgozókat is. Ami számunkra ezt a reklámügynökséget különlegessé tette, hogy ott jártunkkor is hihetetlenül izzott a levegő: hallgattuk a brainstormingokat; figyeltük, hogyan zizeg mindenki. Nincs a szokásos beletemetkezem a számítógépembe, vagy a lődörgés az irodában. Szóval Csodaországban a tempó sem kicsi.



A három emelet eloszlásában úgy néz ki, hogy legfelül ülnek a kreatívok, art director és a szövegírók, középen a menedzserek, a tulajdonosok, az alsó szinten pedig az ügyfélkapcsolatisok és a grafikusok. Összesen 17 ember dolgozik a 300 négyzetméter körüli irodában. Az alsó szintet nemrég annektálta a cég, ez kicsit elzártabb is a másik kettőtől.


Mikor mi ott jártunk, kicsit borult volt az idő, de az irodát nem nehéz elképzelni szikrázó napsütésben, amikor a számítógéppel való munka szinte lehetetlenné válik. Talán a légkondicionálók bírják a terhelést, de a sötétítési eszközökkel, valószínűleg nehezen küzdenek meg a fényáradattal. Úgyhogy, ebben a 360 fokos panorámát nyújtó irodában is előjön az örök dilemma: a gyönyörű kilátásból nem sok marad, mivel a nap nagy részében be vannak húzva a sötétítők.


A bevezetőből is látszik, hogy a cégnév, a cég profilja és az iroda tökéletesen passzol egymáshoz. Szerencséjükre, elég területet bérelnek ahhoz, hogy a bővülés is beleférjen, de nem irigylem a White Rabbitet, ha a létszám miatt egyszer költözésre kell adják a fejüket.

További képek:

13 megjegyzés:

  1. Voltam ebben az irodában bérlőjelölttel még a WR előtt, neki nem tetszett...
    ...nekem igen...
    Örülök, hogy szakértő kezek igazi ékszerdobozt varázsoltak belőle, és meglátták a benne rejlő lehetőségeket.
    Csepi

    VálaszTörlés
  2. Probal a Google irodara hasonlitani, de sajnos nagyon nem jon ossze, ezert az egeszet eroltetettnek erzem. A design olcso es izlestelen, ossze-vissza. Latszik, hogy nem biztak meg szakembert. Ebbol a csodas helybol sokkal tobbet is ki lehetne hozni, kar erte...

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy a fotók csalnak valamennyit, de ez nagyon rendben van.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű ez az iroda!! De milyen érdekes hogy pont most, 1 év után említették meg az álladó TENDERMENTES kampányaikat, a Sopronis, Anyám tyúkja kapcsán (link: http://addict.blog.hu/2009/02/23/szeresd_a_hazad_igyal_sopronit#comments)
    Ezek szerint van itt pénz bőőőőven!!

    VálaszTörlés
  5. Most már mindenki erről a WR-es dologról fog beszélni? Kicsit elképesztő! Másrészről ez hihetetlen, hogy visszafizetnek a Sopronis BrandManagernek!! Ebben az országban már mindenki ennyire KORRUPT???
    Ez kész, eléggé szánalmas
    MG

    VálaszTörlés
  6. Az irodáról volt szó gyökerek, nem a cég ügyfélpolitikájáról.

    VálaszTörlés
  7. Ez az iroda, pontosabban a White Rabbit egy nagy pénzmosoda :))
    és valóban ízléstelen..
    Vajon ez is politikai ügy? Egyszerűen nm tudom elhinni, csalódtam bennük, az ügynökségben! Úgy néz ki, hogy az ilyen mutyiknak most borul ki a bilije, de vajon ki lesz a következő?

    VálaszTörlés
  8. Szeretemareklamotferi2010. december 4. 17:27

    Fikázni könnyű és nekem nem is asztalom, de addicton nagyon megindult „pénz visszafizető” ügynökségek számonkérése!
    link: http://addict.blog.hu/2009/02/23/szeresd_a_hazad_igyal_sopronit#comment-form
    utolsó hozzászólás, idézet: Ennyire hülye ez a magyar szakma, hogy nem látja a fától az erdőt? Könyörgöm ez a White Rabbit, a Laboratory, a Mito egy pénz visszafizető gépezet!
    Nézzétek én nem vagyok egy nagy matek zseni, de pl. a Mito 5 részeges számtech szakos coderből, hogy nőtte ki magát 3 hónap alatt egy 50 fős ügynökség gyárrá?
    Az is érdekes, ahogy nagy DDB büszkén tolja Mito pattanását!
    Amióta valaki benyomta a Mito piócát, a DDB rosszabbnál rosszabb kreativokat gyárt!
    Én ha brand manager lennék biztos nagy ivben kerülném az ilyen mutyizos ügynökségeket!
    Remélem hamarosan itt is rend és vége lesz ennek a korrupciónak!
    üdv F

    VálaszTörlés
  9. Szeretemareklamotferi2010. december 4. 17:29

    lemaradt: Azért ezek komoly vádak! Mi lesz itt?

    F

    VálaszTörlés
  10. Álljunk meg egy szóra! Ez az egész szakma, sőt sajnos a magyar élet a korrupcióban fulladozik. Úgy gondolom, hogy az ilyen dolgok is tudják csorbítani egy márka/csoport értékeit.
    ezen csakis az ügyfelek/brand managerek tudnak segíteni. És, hogy?
    A túrós-mutyis ügynökségeket elfelejtik!
    Szerintem sikerülni fog! Hajrá!

    VálaszTörlés
  11. Hosszas keresgélés után rábukkantam, hogy a WHITE-RABBIT reklámugynokség készítette az allee bevásárlókozpont reklámját. Engem a szám címe és eloadója érdekel. Ki az eloadó? és mi a szám címe? Koszonom

    VálaszTörlés