2010. december 21., kedd

Pihenés előtt



Így, karácsony előtt, ahelyett, hogy újabb irodát mutatnánk nektek, egy kis összefoglalóval készültünk az augusztusban indult blog eddig látogatott legkülönlegesebb irodáiról. A lista természetesen teljesen szubjektív, de szeretnénk, ha ti is leadnátok szavazatotokat az oldalt található szavazófelületen.

Ha lenne öt szempontunk, akkor a legbarátságosabb hangulatú multi kategóriában a Ringier iroda vinné el a pálmát. Ezen az irodán látszott, hogy az előkészítési fázisba is nagyon sok energiát fektettek. Amit itt tanultunk, hogy a színek és a képek okos használata melegséggel tölti meg az irodát.


Legutóbbi látogatásunkat, a Gyár utómunka-stúdiót az ízlésessége miatt érdemes kiemelni. Természetesen, nagyon jó alappal indultak a tágas loft-térrel, de ezt még könnyen kuszává lehetett volna tenni. A konyha, a közös belső tér, a belső terasz mind árulkodik arról, hogy a srácoknak fontos volt, hogy milyen munkahelyet tervezzenek maguknak. Az iroda kiválasztása és a bátorság miatt dicsérjük meg ezt az irodát, hogy bevállaltak egy nyilvánvalóan nem kevés energiával járó átalakítást egy tökéletes hangulatot árasztó irodáért.


A Digital Natives Daróci úton elhelyezkedő irodája a téglaburkolataival, háziasságával fogott meg minket. Úgy láttuk, hogy az alkalmazottak szinte a második otthonukként mozognak bent, ehhez pedig minden eszköz a rendelkezésükre áll. És mivel ez a megközelítés új volt számunkra, ezért a látogatást követően tudtuk már, hogy nem hátrányos, ha az iroda nem egy kőkeményen munkaközpontú valami, hanem igenis fontos az otthonosság érzete.


A White Rabbit irodája az elhelyezkedésével viszi el a prímet. A város felett dolgozni nem egy utolsó érzés, és igazolódni látszik az a tétel is, hogy a nagy tér segíti a kreatív gondolkodást. A cégnek gratulálunk, hogy kiadó iroda keresése közben ráakadt erre a gyöngyszemre a város közepén, és azt ötletesen hasznosította.


A ReVision irodája pedig kiváló bizonyíték minden kisvállalkozásnak, hogy a létszám nem kell, hogy akadálya legyen a földtől való elrugaszkodásnak. Biztosak vagyunk benne, hogy inspiráló és ötletekkel teli a graffitizett falakra pillantani néha a monitorból.


A visszatekintés után kicsit érdemes a jövőbe pillantanunk. Az irodalátogatások jövőre sem állnak le: reméljük, sikerül még több céghez eljutnunk, és kis bepillantást nyerhettek, hogy egy-egy márka mögött, milyen jellegű szervezet áll, és milyen közösség végzi a termelőmunkát. 

A terveink között szerepel, hogy nyitunk az állami szektor felé is, mivel az államműködést mindenki belügyének tekintjük. Tehát akkor is szívesen mutatnánk be ilyen irodákat, ha nem feltétlen követik a legújabb ültetési és munkahelyi trendeket, mivel nagyon fontosnak tartjuk a megismerés lehetőségét.  


Ami egy új vonal lesz a blogon, hogy időről-időre egy kisvállalkozást is górcső alá veszünk, hogy megmutassuk a nagyvilágnak. Természetesen, fókuszálunk a munkahelyi környezetre, az irodára; egyben úgy véljük, hogy minden kis cég megérdemli, hogy ha már energiát ölt a munkahelyének kialakításába, akkor publicitást is kapjon.


Ha valakit érdekelnek mások munkahelyei, javasoljuk, hogy a blog fejlécében található like-tetszik gombbal ezt fejezze ki, mivel így a magyar irodák mellett még néha egy-egy külföldi gyöngyszemet is meg tud ismerni. Egy különleges nyereményjátékot is szevezünk, hogy a karácsony ne maradjon ajándék nélkül: december 26-án, a facebookos oldalunk rajongói között sorsolunk, és a győztes díja egy officespottingon való részvétel lesz egy különleges irodában.


Zárásként pedig kívánunk mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és újévet! Legközelebb január elején találkozunk, újabb, nagyszerű irodákkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése