2010. november 29., hétfő

kirowski


Bérlő: Kirowski Zrt.
Irodaház: REsidence
Bérlő profilja: (digitális szemléletű) kommunikációs ügynökség
Méret: ~1600 m2 (kirowski + Aegis)
Alkalmazottak száma: jóval 100 feletti (kirowski + Aegis)



A magyar sikercég tíz év után, tavaly látta elérkezettnek az időt, hogy hátrahagyja a Károly körúton elhelyezkedő irodáját és keressen valami tágasabbat, ahol az anyacéggel egy fedél alá kerülhetnek. Végül Vízivárosban, a Gyorskocsi utca sarkán találtak megfelelő helyszínt, a Sing-sing REsidence irodaházban, ahova idén nyáron költöztek be. 



A kirowski története - melyről az egyik kreatív igazgató, az alapító-tulajdonosok közé tartozó Tompa Balázs mesél nekünk - úgy indult 96-ban, hogy 4 építész összeállt és mindenféle grafikai munkát vállaltak el. 98 körül jött a váltás az internet irányába, és Balázs elmondása szerint fokozatosan növekedett a cég. Az expanzió mértékére jellemző, hogy jelenleg több mint 80 alkalmazott van, és a cég 2005 óta az Aegis Mediához tartozó globális  digitális marketing  ügynökségi hálózat, az Isobar tagja.  





Mivel a házban viszonylag kicsi alapból a belmagasság, - és mint tudjuk, a jó kreatív munkához tágas tér kell - ezért a cég még a kialakítás előtt jelezte a bérbeadónak, hogy nem kérik a szokásos álmennyezetet. Így próbáltak meg a modern irodaházba egy kis indusztriális jelleget csempészni. A lámpák fölé, a beton födémre fehér festékkel téglalapokat festettek fényvisszaverő célzattal, hiszen az informatikai munkához a szórt fény kellemesebb. A világításon egyébként nagy hangsúly van, mert sok a sötét-félhomályba eső terület, ami ugyan ideális a számítógép előtt ülve, bár hosszútávon nyomasztó tud lenni.




A falakat a Pimp-my-wall társulata készítette, az egyik kirowski alapító, Kelemen Csaba válogatása alapján. A rajzok inkább egyfajta funky-jelleget adnak az irodának, igazi kapcsolatot, történetet a céghez kapcsolódóan egy festménybe sem tudtunk belelátni. Megállapítjuk viszont, hogy a falfestés az egyik leggazdaságosabb módja egy átlagiroda feldobásának.





A színes falak ellenére a helyet a rideg professzionalizmus hatja át. Online ügynökséghez méltóan, szinte bárki, akit látunk 40 évnél fiatalabb, az átlagéletkor meg tutira 30 alatt van. Ennek megfelelően pörgés van körülöttünk mindenhol. A fiatal csapat munkatempóján látszik, hogy az online szakma nagy iramot diktál, és a nyomást is érezni a levegőben.





Az irodában szinte mindenki open-space rendszerben dolgozik, bár a különböző divíziók jól elkülönítetten ülnek egymástól. A konyha nagyszerűen tölti be a közösségi tér szerepét, mivel okosan ki van egészítve egy terasszal, ahova a dohányosok is kijárhatnak. A csocsót és egy pihenőszobát is ideraktak. Ami viszont szenzációs, hogy a munkaterülettől drasztikusan leválasztották ezt a teret. Valószínűleg így veszik rá az alkalmazottakat, hogy célzottan menjenek pihenni, és ne szakítsák meg túl sokszor a munkát lazítással.





A cég okosan gondolt a jövőre és bővülési szándékaikra, így van még hely mellettük, ahova terjeszkedni tudnak, ha nagy tömegben vesznek majd fel alkalmazottakat. Azt mondhatjuk, hogy a kirowski számítógépes munkára tökéletes irodát választott, csendes környéken, jól elkülönített közösségi térrel és a napfény sem zavar túlságosan senkit a munkában. 

További képek:


1 megjegyzés:

  1. Szép lett az iroda, kár hogy utolsó körben nem minket választottak... :)

    VálaszTörlés